Εύρεση των Καλύτερων Προγραμμάτων Λογοθεραπείας

Με τις σταδιακές οικονομικές βελτιώσεις που παρατηρούνται σήμερα, και μια μετατόπιση στα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού, ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης συνέχισε να αναπτύσσεται με άλματα και όρια.

Εξαιτίας αυτού, πολλά επαγγέλματα αποκατάστασης και θεραπείας αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικευμένα άτομα.

Η λογοθεραπεία – γνωστή και ως παθολογία λόγου-γλώσσας – είναι μια ενδιαφέρουσα και σημαντική επιλογή σταδιοδρομίας για όποιον αρέσει η ιδέα να εργαστεί σε έναν τομέα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά σε μια πιο εκπαιδευτική ή διδακτική μορφή θεραπείας.

Υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα μουσικοκινητικη περιστερι όπου είναι δυνατή η απόκτηση αυτών των προσόντων και ο εκτιμώμενος μισθός είναι αρκετά ανταγωνιστικός σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα, γεγονός που καθιστά τη λογοθεραπεία εξαιρετική εκτίμηση.

Να γίνεις Λογοθεραπευτής

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για μια καριέρα στην παθολογία λόγου-γλώσσας θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα από τα πολλά διαθέσιμα προγράμματα λογοθεραπείας για να αποκτήσουν τα προσόντα.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα επίπεδα πτυχίων, συνιστάται οι υποψήφιοι υποψήφιοι σε αυτό το μονοπάτι σταδιοδρομίας να σχεδιάσουν την απόκτηση της παθολογίας τους, κάτι που θα τους προσφέρει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και μια ευκαιρία σταδιοδρομίας χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στο σχολείο.

Οι περισσότερες πολιτείες και επαρχίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά απαιτούν από λογοπαθολόγους να είναι πιστοποιημένοι, καθώς και άδεια. μόνο φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακά προγράμματα είναι επιλέξιμοι για πιστοποίηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ορισμένες άλλες περιοχές, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο συμβούλιο υγείας της χώρας τους. Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν την επιτυχή ολοκλήρωση τουλάχιστον ενός προγράμματος Bachelor ή την ολοκλήρωση ενός επιταχυνόμενου διετούς προγράμματος που μπορεί να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου.

Εύρεση των καλύτερων προγραμμάτων

Για να λάβετε την καλύτερη εκπαίδευση και να είστε προετοιμασμένοι όχι μόνο για την εξέταση πιστοποίησης καθώς και για την είσοδο σε αυτή τη λεπτομερή καριέρα, συνιστάται στους μαθητές να παρακολουθήσουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα.

Θα πρέπει να αναζητήσουν ένα που τους έχει προταθεί να το κάνουν, οι μαθητές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι επενδύουν σε μια εκπαίδευση που έχει δομηθεί προσεκτικά για να τους παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες μάθησης και περιλαμβάνει προγράμματα σπουδών που περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες και πιο αποδεκτές τεχνικές κατάρτισης σήμερα.

Η ASHA επιβλέπει επίσης την πιστοποίηση ειδικευμένων ατόμων και παρέχει ευκαιρίες δοκιμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για όσους αναζητούν πιστοποίηση.

Στον Καναδά, η διαπίστευση και η επισκόπηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων γίνεται από τους Παθολόγους και Ακουολόγους (CASLPA) και (CACUP-ASLP). Το CASLPA χειρίζεται επίσης όλες τις πιστοποιήσεις και δοκιμές για ειδικευμένα άτομα.

Η διαπίστευση του Ηνωμένου Βασιλείου για όλα τα προσφερόμενα πανεπιστημιακά προγράμματα γίνεται (RCSLT) και το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC), το οποίο διατηρεί επίσης μητρώο όλων των ειδικευμένων επαγγελματιών που είναι νόμιμα σε θέση να ασκήσουν το επάγγελμα.

Απασχόληση ως Λογοθεραπευτής

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη όπου οι απόφοιτοι προγραμμάτων λογοθεραπείας μπορούν να βρουν δουλειά. Ενώ τα κανονικά νοσοκομεία προσλαμβάνουν αυτούς τους επαγγελματίες, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικές θεραπευτικές θέσεις σε δημοτικά και δημοτικά σχολεία, σχολεία ειδικής αγωγής και με άλλα προγράμματα για παιδιά που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ομιλίας ή ακοής και άλλα θέματα.

Οι λογοθεραπευτές μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικούς ρόλους για μεγαλύτερους μαθητές στο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο που χρειάζονται βοήθεια στην κατανόηση και την επικοινωνία, και εργάζονται επίσης από κολέγια για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους μπορούν να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση με την ομιλία και την επικοινωνία. γλωσσοθεραπεία.

Επιπλέον, εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις που παρέχουν φροντίδα σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε εκείνους όλων των ηλικιών που αναρρώνουν από εγκεφαλικά επεισόδια, εγκεφαλικές κακώσεις και άλλες καταστάσεις που έχουν επηρεάσει την ικανότητά τους να μιλούν και να επικοινωνούν καλά παρέχουν πολλές θέσεις εργασίας στους λογοθεραπευτές.

Λογοπαθολόγοι

Άλλοι εργάζονται σε ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία μπορεί να δουν ασθενείς όλων των τύπων ή να ειδικεύονται σε έναν μόνο τύπο ασθενούς ή θέμα επικοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της αυξημένης ζήτησης για λογοπαθολόγους συνολικά, οι περισσότεροι απόφοιτοι μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά σήμερα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια καριέρα προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια και η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορεί να είναι έντονη, συνιστάται στους μαθητές να εγγραφούν μόνο σε σχολείο που έχει προταθεί από την κύρια επαγγελματική ομάδα της χώρας τους για να διασφαλίσουν ότι πληρούν όλα τα απαραίτητα προσόντα για πιστοποίηση ή εγγραφή και να απασχοληθεί.

Κάθε ένας από αυτούς τους οργανισμούς παρέχει μια λίστα με όλα τα διαπιστευμένα προγράμματα λογοθεραπείας για υποψήφιους φοιτητές στις ιστοσελίδες τους.